Hjemmelavet pasta med hakket løgkarse og brændenælde
Tilberedningstid : 60 Minutter
4-6 pers
At spise pasta nu til dags er politisk ukorrekt men min madfilosofi siger – alt med måde! Så nyd den mens du spiser den i suppe eller til en svampesauce.
Ingredienser
- 500 g øko hvedemel
- 3 æg
- salt
- et lille glas vand
- 3 spsk olie
- 1 dl brændenælde, finthakket
- 1 dl løgkarse, finthakket
Instruktioner
- Hæld mel, æg, salt, olie, vand sammen
- Ælt det hele godt sammen i 10 min
- Kom evt. mere mel eller væske i
- Konsistensen skal være middel hård
- Kom de hakkede urter i og ælt dem godt i inddejen
- Lad dejen hvile i 15 min
- Del dejen i to.
- Rul hvert stykke tyndt ud
- Lad dejpladerne tørre på et rent viskestykke - i en halv time
- Nu kan du lægge en dejplade ad gangen på en godt meldrysset bordplade
- Rul dejpladen sammen og skær den i tynde strimler
- Pas på at ikke trykke den rullede plade for hårdt - den nå ikke klistre sammen
- Bred pastaen ud på viskestykket indtil al pastaen er lavet
- En stor gryde vand med lidt olie i bringes i kog
- Kom pastaen i det meget kogende vand under konstant omrøring
- Kog i 2 – 3 min.
- Dryp pastaen af i en sigte
- Den kan evt. overhældes med kold vand - for ikke at klistre sammen