Rugkiks med skovløg og fennikel eller spansk kørvel
Nydes som appetizer,til forret eller ost
Ingredienser
- 260 g knækkede rugkerner
- 60 g hasselnødder
- 1 tsk skovløg
- 1 tsk fennikel eller 1 spsk spansk kørvel
- 1 tsk salt
- rapsolie til bagning
Instruktioner
- Læg de knækkede rugkerner i blød i 12 timer
- Kog dem så i 5 min i det vand, som de er har ligget i
- Blend imens hasselnødderne til mel
- Fennikel og skovløg knuses i en morter og blandes med de afkølede rugkerner
- Tilsæt saltet og blend hele massen i 3-4 min
- Kom bagepapir på bagepladen, smør papiret godt med rapsolien og smør dejen på papiret med en spartel i et tyndt lag
- Bages ved 170° i 30 min
- Læg rugpladen på en rist til afkøling og knæk den til passende kiksstørrelse
- Nydes til appetizer, forret eller ost