Pandebrød med merian og vildløg
Du kan med fordel bage disse brød over bål. Så er der ekstra aroma på
Ingredienser
- 7 dl mel
- en god portion merian – skyllet og finthakket
- 2 spsk.hakkede vildløg
- ½ pk gær
- 4-5 dl vand
- 2 tsk salt
- rapsolie til panden
Instruktioner
- Bland mel, merian, vildløg
- Rør gæren ud i 4 dl lunkent vand
- Ælt melblandingen og gæren godt sammen til en ensartet dej
- Dejen skal være lidt blød - så tilsæt evt lidt mere vand undervejs
- Lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse - 1 time eller mere, jo længere tid dejen får lov at hæve, jo bedre smag i brødet
- Strø lidt mel ud på bordet og rul dejen ud til nogle flade brød - 10 cm i diameter - og prik dem, så de ikke hæver til boller
- Hæld olie på en varm pande og bag fladbrødene et par minutter på hver side
- Når du vender dem kan du evt. hælde lidt ekstra olie på panden, hvis du vil have brødene til at være en smule fedtet på begge sider