Klejner på polsk - Chrust
Tilberedningstid : 120 Minutter
ca. 100 stk
De polske klejner er tynde og sprøde - egner sig fortræffeligt til kaffe
Ingredienser
- 400 g hvedemel med højt protein indhold
- en knivspids salt
- 50 g smør
- 1 æg og 4 æggeblommer
- 1 spsk flormelis
- 200 g creme fraiche
- 1 spsk eddike
- 2 pakker palmin
- 300 g flormelis blandet med vanilie
Instruktioner
- Smuldr smørret i melet
- Æg, salt og sukker piskes i blenderen i 5 min
- Blandes sammen med melet, creme fraiche og eddike
- Dejen æltes indtil den er smidig
- Lad den hvile i 45 min
- Del dejen i 4 stykker - så er den lettere at rulle ud
- Hvert stykke rulles ud og foldes sammen ca 10 gange
- Rul til sidst hver dejdel papirtyndt ud
- Skær i 2 cm brede og 6 cm lange strimler
- Skær en ridse midt i klejnen
- Stik den ene spids igennem hullet
- Opvarm palminen i en tykbundet gryde
- Kom et lille stykke dej i - flyder det hurtigt i olien, er den klar til klejnekogning
- Kog 5 - 6 stk ad gangen - i ca 2 -3 min
- Læg klejnerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle
- Når klejnerne er blevet helt kolde, overdysses de med vanilieflormelis