Pandebrød med brændenælde
Tilberedningstid : 60 Minutter
20-25 stk
Du kan med fordel bage brødene over bål, det vil give en dejlig røgaroma.
Ingredienser
- 7 dl mel
- en god portion brændenælder – skyllede, tørrede og finthakkede
- ½ pk gær
- 4-5 dl vand
- 2 tsk salt
- rapsolie til panden
Instruktioner
- Rør gæren ud i 4 dl lunkent vand
- Bland mel og brændenælder i en skål
- Rør gæren i
- Ælt det hele sammen til en ensartet og blød dej - tilsæt evt. lidt mere vand undervejs
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse - mindst 1 time. Jo længere den hæver jo bedre smager brødet
- Strø lidt mel ud på bordet og rul dejen ud til nogle flade brød - 10 cm i diameter
- Prik dejen med en gaffel - så den ikke hæver til boller
- Hæld olie på en varm pande og bag fladbrødene et par minutter på hver side
- Når du vender dem kan du evt. hælde lidt ekstra olie på panden, hvis du vil have brødene til at være en smule fedtet på begge sider