TilbageFisketerrine
Ingredienser
- 500 g hvid fisk uden ben
- 200 g laksefilet skåret i grove stykker
- 2 æg
- 1½ dl fløde
- blancherede blade af strandkål eller strandbede
- stilke af strandkål - blancherede og hakkede
- 2 spsk majsstivelse
- 2 dl cremefraiche 9% eller 18%
- 100 g rejer
- lakserogn
Instruktioner
- Blend den hvide fisk, æg, majsstivelse og fløde til en ensartet masse, som ikke må være for flydende
- Tilsæt de groftskårne laksestykker og de hakkede strandkålsstilke - rør rundt med en ske, smag til med salt og peber
- Fordel halvdelen af massen i en smurt brødform og læg et tyndt lag af de blancherede strandkålblade ovenpå
- Placer resten af fiskemassen øverst
- Dæk terrinen med staniol og bag den ved 160 grader i ovn - ca 50-60 minutter
- Afkøl
- Skær fine skiver af den kolde terrin og anret med cremefraiche, rejer og lakserogn
- Retten kan retten anrettes med et asiatisk touch:
- Læg skiver af fiskterrinen oven på friske koriander og drys friskrevet limeskal, avocadoskiver samt sød chilisovs på fisken som pynt
- Erstat eventuelt rejerne med tigerrejer