Tilbage
Fisketerrine

Fisketerrine

Ingredienser

  • 500 g hvid fisk uden ben
  • 200 g laksefilet skåret i grove stykker
  • 2 æg
  • 1½ dl fløde
  • blancherede blade af strandkål eller strandbede
  • stilke af strandkål - blancherede og hakkede
  • 2 spsk majsstivelse
  • 2 dl cremefraiche 9% eller 18%
  • 100 g rejer
  • lakserogn

Instruktioner

  • Blend den hvide fisk, æg, majsstivelse og fløde til en ensartet masse, som ikke må være for flydende
  • Tilsæt de groftskårne laksestykker og de hakkede strandkålsstilke - rør rundt med en ske, smag til med salt og peber
  • Fordel halvdelen af massen i en smurt brødform og læg et tyndt lag af de blancherede strandkålblade ovenpå
  • Placer resten af fiskemassen øverst
  • Dæk terrinen med staniol og bag den ved 160 grader i ovn - ca 50-60 minutter
  • Afkøl
  • Skær fine skiver af den kolde terrin og anret med cremefraiche, rejer og lakserogn
  • Retten kan retten anrettes med et asiatisk touch:
  • Læg skiver af fiskterrinen oven på friske koriander og drys friskrevet limeskal, avocadoskiver samt sød chilisovs på fisken som pynt
  • Erstat eventuelt rejerne med tigerrejer
Sidst opdateret 24.10.2023
                    Jørgen Stoltz & Anna Andersen   CVR: 57894415   Egebjergvej 166, 4500 Nykøbing Sj.   T: 5993 0216 / 2048 8916   silvadanica@msn.com