Naturmad / Klargøring af urter

Klargøring af urter

Blanchering

Kom urter/blade/stængler i kogende vand i 1 min
Afkøl derefter straks i iskoldt vand - for at bevare farven
Ex: strandkål og strandbede
 

Skovløg og vild løg

Tag yngleløgene i toppen
Sorter blade og lign. fra
Gem dem i en åben kurv - ikke i en lufttæt beholder
 

Salturt

Når du plukker: mærk efter om urten er træet - pluk så kun de yderste stilke af og brug dem.
Skyl grundigt.
Den skal bruges frisk og rå, skal helst ikke varmebehandles.
 

Havtorn

Tag ud i frostvejr og brug en gaffel til at løsne de frosne bær ned i en skål – det kræver ikke tilladelse.Bærrene er svære at plukke, hvis de ikke er frosne
eller
Spørg om lov til at klippe den nødvendige mængde grene af busken og læg dem i fryseren.
 
 
Sidst opdateret 05.08.2017
                    Jørgen Stoltz & Anna Andersen   CVR: 57894415   Egebjergvej 166, 4500 Nykøbing Sj.   T: 5993 0216 / 2048 8916   silvadanica@msn.com