Tilbage
Slåensnaps

Slåensnaps

1 flaske
Slåen gror i skovbryn, læhegn og spredt i det åbne landskab.
Snapsen egner sig til desserten eller som aperitif.

Ingredienser

  • En stor kopfuld slåenbær
  • 70 cl ren snaps, vodka eller lign.

Instruktioner

  1. Pluk bær der har fået frost. Hvis du plukker inden frosten må bærrene en tur i fryseren
  2. Pas dog på ikke at plukke bærrene for tidligt. De skal trække mest mulig sukker fra busken før høst, ligesom vindruer
  3. Tilsæt 70 cl ren snaps - fx Brøndum Klar, vodka el lign.
  4. Lad snapsen trække
  5. Trækketiden er mellem tre uger og tre måneder
  6. Jo længere trækketid - jo mere bittermandelsmag trækkes ud fra kernerne i bærrene. Det giver en fin mandel- og kirsebærsmag
Sidst opdateret 14.05.2018
                    Jørgen Stoltz & Anna Andersen   CVR: 57894415   Egebjergvej 166, 4500 Nykøbing Sj.   T: 5993 0216 / 2048 8916   silvadanica@msn.com