Tilbage
Klejner på polsk - Chrust

Klejner på polsk - Chrust

Tilberedningstid : 120 Minutter
ca. 100 stk
De polske klejner er tynde og sprøde - egner sig fortræffeligt til kaffe

Ingredienser

  • 400 g hvedemel med højt protein indhold
  • en knivspids salt
  • 50 g smør
  • 1 æg og 4 æggeblommer
  • 1 spsk flormelis
  • 200 g creme fraiche
  • 1 spsk eddike
  • 2 pakker palmin
  • 300 g flormelis blandet med vanilie

Instruktioner

  1. Smuldr smørret i melet
  2. Æg, salt og sukker piskes i blenderen i 5 min
  3. Blandes sammen med melet, creme fraiche og eddike
  4. Dejen æltes indtil den er smidig
  5. Lad den hvile i 45 min
  6. Del dejen i 4 stykker - så er den lettere at rulle ud
  7. Hvert stykke rulles ud og foldes sammen ca 10 gange
  8. Rul til sidst hver dejdel papirtyndt ud
  9. Skær i 2 cm brede og 6 cm lange strimler
  10. Skær en ridse midt i klejnen
  11. Stik den ene spids igennem hullet
  12. Opvarm palminen i en tykbundet gryde
  13. Kom et lille stykke dej i - flyder det hurtigt i olien, er den klar til klejnekogning
  14. Kog 5 - 6 stk ad gangen - i ca 2 -3 min
  15. Læg klejnerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle
  16. Når klejnerne er blevet helt kolde, overdysses de med vanilieflormelis
Sidst opdateret 19.01.2017
                    Jørgen Stoltz & Anna Andersen   CVR: 57894415   Egebjergvej 166, 4500 Nykøbing Sj.   T: 5993 0216 / 2048 8916   silvadanica@msn.com