Rugkager
Nydes som friskbagte til kaffen, isen, desserten mm.
Ingredienser
- 200 g knækkede rugkerner, kogte
- 2 dl mælk
- 50 g hasselnødder
- 2 spsk tørrede vilde æbler, hakkede
- 1 spsk vandmynte, finthakket
- 1 spsk sukker
Instruktioner
- Udblød rugkernerne i koldt vand i 12 timer
- Kog dem derefter i samme vand og sæt til afkøling
- Kog imens hasselnødderne i mælk i 5 min og blend derefter til en sammenhængende masse = hasselnøddemælk
- Både rugkerner og hasselnøddemælk blendes sammen med de vilde æbler, vandmynte og sukker - 5 min (med en stavblender)
- Dejmassen skal have konsistens af meget tyk grød
- Kom dejen i en sprøjtepose
- Læg små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir
- Bag i forvarmet ovn ved 170° i 20-25 min
- Afkøles på en rist