Tilbage
Hjemmelavet pasta med hakket løgkarse og brændenælde
Hjemmelavet pasta med hakket løgkarse og brændenælde
Hjemmelavet pasta med hakket løgkarse og brændenælde

Hjemmelavet pasta med hakket løgkarse og brændenælde

Tilberedningstid : 60 Minutter
4-6 pers
At spise pasta nu til dags er politisk ukorrekt men min madfilosofi siger – alt med måde! Så nyd den mens du spiser den i suppe eller til en svampesauce.

Ingredienser

  • 500 g øko hvedemel
  • 3 æg
  • salt
  • et lille glas vand
  • 3 spsk olie
  • 1 dl brændenælde, finthakket
  • 1 dl løgkarse, finthakket

Instruktioner

  1. Hæld mel, æg, salt, olie, vand sammen
  2. Ælt det hele godt sammen i 10 min
  3. Kom evt. mere mel eller væske i
  4. Konsistensen skal være middel hård
  5. Kom de hakkede urter i og ælt dem godt i inddejen
  6. Lad dejen hvile i 15 min
  7. Del dejen i to.
  8. Rul hvert stykke tyndt ud
  9. Lad dejpladerne tørre på et rent viskestykke - i en halv time
  10. Nu kan du lægge en dejplade ad gangen på en godt meldrysset bordplade
  11. Rul dejpladen sammen og skær den i tynde strimler
  12. Pas på at ikke trykke den rullede plade for hårdt - den nå ikke klistre sammen
  13. Bred pastaen ud på viskestykket indtil al pastaen er lavet
  14. En stor gryde vand med lidt olie i bringes i kog
  15. Kom pastaen i det meget kogende vand under konstant omrøring
  16. Kog i 2 – 3 min.
  17. Dryp pastaen af i en sigte
  18. Den kan evt. overhældes med kold vand - for ikke at klistre sammen
Sidst opdateret 19.01.2017
                    Jørgen Stoltz & Anna Andersen   CVR: 57894415   Egebjergvej 166, 4500 Nykøbing Sj.   T: 5993 0216 / 2048 8916   silvadanica@msn.com