Tilbage
Rugkiks med skovløg og fennikel eller spansk kørvel

Rugkiks med skovløg og fennikel eller spansk kørvel

Nydes som appetizer,til forret eller ost

Ingredienser

  • 260 g knækkede rugkerner
  • 60 g hasselnødder
  • 1 tsk skovløg
  • 1 tsk fennikel eller 1 spsk spansk kørvel
  • 1 tsk salt
  • rapsolie til bagning

Instruktioner

  1. Læg de knækkede rugkerner i blød i 12 timer
  2. Kog dem så i 5 min i det vand, som de er har ligget i
  3. Blend imens hasselnødderne til mel
  4. Fennikel og skovløg knuses i en morter og blandes med de afkølede rugkerner
  5. Tilsæt saltet og blend hele massen i 3-4 min
  6. Kom bagepapir på bagepladen, smør papiret godt med rapsolien og smør dejen på papiret med en spartel i et tyndt lag
  7. Bages ved 170° i 30 min
  8. Læg rugpladen på en rist til afkøling og knæk den til passende kiksstørrelse
  9. Nydes til appetizer, forret eller ost
Sidst opdateret 08.02.2018
                    Jørgen Stoltz & Anna Andersen   CVR: 57894415   Egebjergvej 166, 4500 Nykøbing Sj.   T: 5993 0216 / 2048 8916   silvadanica@msn.com