Tilbage
Rugkager

Rugkager

Nydes som friskbagte til kaffen, isen, desserten mm.

Ingredienser

  • 200 g knækkede rugkerner, kogte
  • 2 dl mælk
  • 50 g hasselnødder
  • 2 spsk tørrede vilde æbler, hakkede
  • 1 spsk vandmynte, finthakket
  • 1 spsk sukker

Instruktioner

  1. Udblød rugkernerne i koldt vand i 12 timer
  2. Kog dem derefter i samme vand og sæt til afkøling
  3. Kog imens hasselnødderne i mælk i 5 min og blend derefter til en sammenhængende masse = hasselnøddemælk
  4. Både rugkerner og hasselnøddemælk blendes sammen med de vilde æbler, vandmynte og sukker - 5 min (med en stavblender)
  5. Dejmassen skal have konsistens af meget tyk grød
  6. Kom dejen i en sprøjtepose
  7. Læg små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir
  8. Bag i forvarmet ovn ved 170° i 20-25 min
  9. Afkøles på en rist
Sidst opdateret 19.01.2017
                    Jørgen Stoltz & Anna Andersen   CVR: 57894415   Egebjergvej 166, 4500 Nykøbing Sj.   T: 5993 0216 / 2048 8916   silvadanica@msn.com