Tilbage
Pandebrød med merian og vildløg
Pandebrød med merian og vildløg
Pandebrød med merian og vildløg

Pandebrød med merian og vildløg

ca 10 -15 stk
Du kan med fordel bage disse brød over bål. Så er der ekstra aroma på

Ingredienser

  • 7 dl mel
  • en god portion merian – skyllet og finthakket
  • 2 spsk.hakkede vildløg
  • ½ pk gær
  • 4-5 dl vand
  • 2 tsk salt
  • rapsolie til panden

Instruktioner

  1. Bland mel, merian, vildløg
  2. Rør gæren ud i 4 dl lunkent vand
  3. Ælt melblandingen og gæren godt sammen til en ensartet dej
  4. Dejen skal være lidt blød - så tilsæt evt lidt mere vand undervejs
  5. Lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse - 1 time eller mere, jo længere tid dejen får lov at hæve, jo bedre smag i brødet
  6. Strø lidt mel ud på bordet og rul dejen ud til nogle flade brød - 10 cm i diameter - og prik dem, så de ikke hæver til boller
  7. Hæld olie på en varm pande og bag fladbrødene et par minutter på hver side
  8. Når du vender dem kan du evt. hælde lidt ekstra olie på panden, hvis du vil have brødene til at være en smule fedtet på begge sider
Sidst opdateret 14.05.2018
                    Jørgen Stoltz & Anna Andersen   CVR: 57894415   Egebjergvej 166, 4500 Nykøbing Sj.   T: 5993 0216 / 2048 8916   silvadanica@msn.com