Tilbage
Pandebrød med brændenælde

Pandebrød med brændenælde

Tilberedningstid : 60 Minutter
20-25 stk
Du kan med fordel bage brødene over bål, det vil give en dejlig røgaroma.

Ingredienser

  • 7 dl mel
  • en god portion brændenælder – skyllede, tørrede og finthakkede
  • ½ pk gær
  • 4-5 dl vand
  • 2 tsk salt
  • rapsolie til panden

Instruktioner

  1. Rør gæren ud i 4 dl lunkent vand
  2. Bland mel og brændenælder i en skål
  3. Rør gæren i
  4. Ælt det hele sammen til en ensartet og blød dej - tilsæt evt. lidt mere vand undervejs
  5. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse - mindst 1 time. Jo længere den hæver jo bedre smager brødet
  6. Strø lidt mel ud på bordet og rul dejen ud til nogle flade brød - 10 cm i diameter
  7. Prik dejen med en gaffel - så den ikke hæver til boller
  8. Hæld olie på en varm pande og bag fladbrødene et par minutter på hver side
  9. Når du vender dem kan du evt. hælde lidt ekstra olie på panden, hvis du vil have brødene til at være en smule fedtet på begge sider
Sidst opdateret 08.02.2018
                    Jørgen Stoltz & Anna Andersen   CVR: 57894415   Egebjergvej 166, 4500 Nykøbing Sj.   T: 5993 0216 / 2048 8916   silvadanica@msn.com